FULBRIGHT ABD'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSLARI DUYURUSUDUR

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu ABD'de yüksek lisans ve doktora bursu sağlamaktadır. Ayrıca, Türkiye'ye özel olarak Prof. Dr. Aziz Sancar doktora bursu da verilecektir.

FULBRIGHT

ABD'DE YÜKSEK LİSANS VE DOKTORA BURSLARI

Burs Adı

YÜKSEK LİSANS BURSU

Burs Başlangıç Dönemi

2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi

Burs Süresi

En fazla 2 akademik yıl

     Bursiyerin yerleştiği üniversitenin akademik takvimine ve programına bağlı olarak bir akademik yıl (9-12 ay arası

     Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)

o  İki yıl veya daha fazla süren programlarda bursun ikinci yıl için devam etmesi, birinci yılın sonundaki akademik başarıya bağlıdır.

Bursun Kapsamı

          Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:

o  Eğitim ücreti ve masrafları (1.000 ABD Doları kitap masrafı ve 350 ABD Doları yerleşme masrafı bu tutara dahil)

o  Aylık yaşam masrafları (gidilecek şehre bağlı olarak hazırlanan bir çizelge üzerinden belirlenmektedir.)

o Üniversite sağlık sigortası

          Gidiş-dönüş uçak bileti

Burs Adı

DOKTORA BURSU

Burs Başlangıç Dönemi

2019-2020 Akademik Yılı Güz Dönemi

Burs Süresi

En fazla 2 akademik yıl

     Yenilenebilen ikinci akademik yıl (en fazla 9 ay)

! Fulbright Bursu doktora programının ilk iki yılını kapsadığından, geri kalan yıllar için bursiyerlerin gerekli maddi desteği kendilerinin (aile, okul, asistanlık, vb.) sağlaması gerekmektedir.

Bursun Kapsamı

          Bir akademik yıl için 50.000 ABD Doları’na kadar burs imkanı:

o Üniversite sağlık sigortası

          Gidiş-dönüş uçak bileti

PROF. DR. AZİZ SANCAR ONURUNA FULBRIGHT TÜRKİYE ÖZEL BURS

Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, 2015 Nobel Kimya ödülü sahibi Prof. Dr. Aziz Sancar’ın onuruna özel olarak düzenlenmiş bir doktora burs programı sunmaktadır. Fulbright Öğrenci Programının bir parçası olan burs, 2019-2020 akademik yılına yönelik olup Prof. Dr. Aziz Sancar’ın akademik danışmanlığında doktora eğitimi almak isteyen kişilere verilecektir.

Bursa, aşağıda yer alan bölümlerin öğrencileri ve mezunları başvurabilmektedir:

Biyoloji (Hücre Biyolojisi, Mikrobiyoloji, Kanser Biyolojisi, vb.) Moleküler Biyoloji ve Genetik

Kimya

Kimya Mühendisliği

Biyokimya

Biyofizik

Biyomedikal Mühendisliği

Bursiyerler, North Carolina Üniversitesi’nin Chapel Hill Kampüsü’nde doktora eğitimlerini tamamlayacak ve üniversitenin Kimya Bölümü’ne kayıtlı olacaklardır.

Ayrıntılı bilgi için : http://fulbright.org.tr

Son başvuru tarihi : 9 Nisan 2018