DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Semineri

TURMEPA Semineri

Deniz Temiz Derneği/ TURMEPA’nın Ocak 2016’da başlattığı, Çanakkale’de Türk Boğazlar Sistemi’nin önemini anlatan ve Çanakkale Boğazı içerisindeki biyolojik çeşitliliğin korunması için yetişkinler ve üniversite öğrencileriyle bilinçlendirme çalışmalarını kapsayan “Çanakkale Deniz Âşıkları - Çanakkale İçin Mavi Adım” projesi tanıtım ve eğitimlerine 15 Mart 2017 günü Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi seminer salonunda  TURMEPA Proje Danışmanı Dr. Özgür Emek İnanmaz’ın katıldığı eğitim ve bilgilendirme semineri gerçekleştirilmiştir. Seminerde Çanakkale ve çevresinde muhtarlara, öğrencilere, balıkçılara ve özel sektör çalışanlarına verilen eğitimlerle projeyi tanıtan TURMEPA, Çanakkale Boğazı biyolojik çeşitliliği, çeşitliliği etkileyen faktörler, insanın çevre üzerindeki etkisi, mikroplastikler ve olumsuz etkileri konularında da bilgilendirmelerde bulunulmuştur. Seminer programına fakültemiz akademik personeli ile lisans ve lisansüstü öğrenciler katılım göstermiştir.