Bologna Üniversitesi ile Erasmus Anlaşması İmzalandı

Yrd. Doç. Dr. Barış Özalp'in girişimleri ile İtalya'nın Bologna Üniversitesi ile Erasmus anlaşması imzalanmıştır.  Denizel omurgasız araştırmaları, sert mercan komünitelerinin popülasyon dinamiği, porosite, üreme biyolojisi ve sklerokronolojileri ile mollusk ekolojileri üzerine öncü çalışmalarıyla bilinen Biyoloji, Jeoloji ve Çevre Bilimleri bölümü aynı zamanda İtalya'nın en prestijli bilimsel dalış ve porosite laboratuarlarına sahiptir. İlgili bölüm ile fakültemiz arasında aynı zamanda ikili işbirliği anlaşması mevcuttur (Bilateral Agreement). Yapılan işbirlikleri çerçevesinde Çanakkale Boğazı'nın bentik omurgasızlarına yönelik araştırmaların yapılması ve uluslararası projeler gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.