Fakültemiz ile İtalya Politecnica Delle Marche Üniversitesi Yaşam Bilimleri ve Çevre Departmanı arasında ikili işbirliği Anlaşması

Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Barış Özalp'in girişimleri ile İtalya'nın Politecnica Delle Marche Üniversitesi ile ikili işbirliği anlaşması imzalanmıştır. Denizel biyoçeşitlilik ve bentik habitatlar (sert mercan, gorgon, sünger, koralijen) konusunda gerçekleştirdiği üstün nitelikli sualtı araştırmaları ile bilinen Yaşam Bilimleri ve Çevre Departmanı, Üniversitemiz Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Deniz Biyolojisi ABD ile birlikte yurt dışı destekli uluslararası proje, arazi çalışması destekli denizel canlı gözlemleri, bilimsel dalış ve ROV, HROV, AUV destekli derin su araştırmalarına ilişkin önemli çalışmalar gerçekleştirmeyi hedeflemektedir.