İlk Türk Antartika Bilimsel Seferi yapılacak

5 Nisan 2015 Tarihinde Istanbul'da yapılan Türk Antartika Bilimsel Seferi ile ilgili toplantıya Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, Temel Bilimler Bölümü öğretim üyesi Prof .Dr.Sezginer TUNÇER katılmıştır.

15 Aralık 2015 Tarihinde yapılması planlanan İlk Türk Antartika Seferi için bilimsel bir sunum yapan Prof.Dr.Sezginer TUNÇER, ayrıca 4 Mayıs 2015 'te Kocaeli  Üniversitesinde yapılacak Antartika Çalıştayına da katılacaktır.

Antartika da yapılan bilimsel araştırma ve gözlemlere katkı sağlamak amacı ile başkanlığını TUDAV'ın yaptığı bu bilimsel etkinliğe Istanbul Teknik Üniversitesi, İstanbul Universitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesinden bazı öğretim üyeleri ve araştırıcılar ile Anadolu Arama Kurtarma grubu üyeleri katılmışlardır.