Japon Öğrenci Machi OKUDA Fakültemizde Eğitimini Tamamlamıştır.

Japonya "Tokyo University of Marine Science and Technology" ile ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi işbirliği kapsamında, Fakültemiz öğretim üyesi Prof.Dr. Murat YİĞİT koordinatörlüğünde ve Doç.Dr. Adnan AYAZ danışmanlığında Misafir öğrenci  olarak eğitim ve araştırma faaliyetlerine katılan Machi OKUDA, 6 aylik süre içerisinde Fakültemiz TÜBİTAK Projeleri Deniz saha çalışmalarına iştirak etmiş, Sualtı ve Dalış Eğitmeni Uzman Heikki TURUNEN yönetiminde uluslararası geçerliliği olan PADI İleri düzey açık deniz dalgıçlığı (PADI Advanced Open Water Diver) eğitimini başarıyla tamamlamıştır.

Bir gönül elçisi olarak ülkesine dönen Machi OKUDA'ya Japonya'daki eğitim ve mesleki hayatında başarılarının devamını diliyoruz.

Dekanlık