Çanakkale 1915 Köprüsü İnşaat Projesi Kapsamında İlimize Gelen Japon Heyeti Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’ne Ziyaret Gerçekleştirdii

Çanakkale’de yapılması planlanan köprünün Denizel ve Karasal Ekosisteme etkilerini araştırmak için Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı direktifinde Orential Consultants Global (OC GLOBAL) yönetiminden Hinoroi KUROKİ ve Tuğrul YETİSGİN, Çanakkale Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Recai BAŞARAN, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat TOSUNOĞLU, Doç.Dr. Ersin KARABACAK ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyeleri katıldı. Toplantı kapsamında Fakültemizi ziyaret eden yetkililere Çanakkale Boğazı deniz ve kara ekosistemi ile ilgili çalışmalar ve proje alanındaki önemli türler hakkında bilgiler verildi.