Çanakkale Gökçeada Su Havzalarında Yeni Canlı Türleri Keşfedildi

.

Yürütücülüğünü ÇOMÜ Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Serpil ODABAŞI'nın yaptığı,  Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Deniz Anıl ODABAŞI ve Arş. Gör. Dr. Seçil ACAR’ın araştırmacı olarak görev aldığı projede Çanakkale'nin Gökçeada ilçesindeki su havzalarında yapılan araştırmalar sonucunda bölgedeki tatlı su kaynaklarında 4 yeni sucul salyangoz türü tespit edilerek dünya literatüne kazandırılmıştır.

Uluslararası SCI dergi kapsamında yayınlanan çalışmada yeni türlere;

Bythinella gokceadaensis

Grossuana kayrae

Pseudamnicola cirikorum

Pseudamnicola radeae isimleri verilmiştir.

Bythinella gokceadaensis

Grossuana kayrae

Pseudamnicola cirikorum

Pseudamnicola radea

Ayrıca yerel ve ulusal basında da bu yeni türler büyük ilgi uyandırmıştır.  Aşağıdaki Linkten basında yer alan habere ulaşabilirsiniz.