ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Japon Üniversiteleriyle İşbirliği Görüşmeleri Gerçekleştirdi

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Yiğit ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Higashitotsu Kutluk, Japon Üniversiteleriyle Deniz Bilimleri ve Teknolojileri alanında ve Uluslararası İlişkiler alanlarında işbirliğinin geliştirilmesi için Japonya’da Kagoshima University ve International University of Kagoshima ile görüşmeler yapıldı.

Kagoshima Üniversitesi Rektör Danışmanı Prof. Dr. Hiroto Maeda ve International University of Kagoshima’da Uluslararası İlişkiler ve Ekonomi Uzmanı Prof.Dr. Seiji Nishihara' nın katıldığı görüşmede Kagoshima Üniversitesi ile ÇOMÜ arasında imzalanan İkili İşbirliği Protokolünün geliştirilmesi, ortak projeler hazırlanması, akademik ve öğrenci değişimi konularında yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Yapılan görüşmelerde hem Kagoshima Üniversitesi hem de International University of Kagoshima ile işbirliğinin geliştirilmesi, 2020 yılında ortak konferans düzenlenmesi ve Ortak Araştırma Projelerinin hazırlanması yönünde fikir birliğine varıldı.

Kagoshima Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Danışmanı Prof.Dr. Hiroto MAEDA, ÇOMÜ Rektörü Sayın Prof.Dr. Sedat Murat’a iletilmek üzere, Özel bir Mektubu Prof.Dr. Murat Yiğit ve Dr.Öğr.Üyesi Higashitotsu Kutluk’a teslim etti.