ÇOMÜ Öğretim Üyeleri Tokyo Unıversıty of Marıne Scıence and Technology Üniversitesiyle İşbirliğinin Devam Ettirilmesi Yönünde Japonya’da Görüşmelerde Bulundu

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Tokyo University of Marine Science and Technology (TUMSAT - JAPAN) arasında imzalanmış olan ve süresi Kasım 2019 tarihinde dolan İkili İşbirliği Antlaşmasının devam ettirilmesi amacıyla, ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Murat Yiğit ve Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Üyesi Dr. Higashitotsu Kutluk, Japonya’da TUMSAT Rektörü Prof.Dr. Toshio Takeuchi ile görüşmelerde bulundu.

ÇOMÜ ile TUMSAT arasında uzun süreden beri akademik ve öğrenci değişim programı başarıyla sürdürülmektedir. Ayrıca, TUMSAT öğretim üyelerinin katılımlarıyla ÇOMÜ’de Çalıştay-Seminer gibi etkinlikler düzenli bir şekilde her 2 yılda bir gerçekleştirilmektedir. Hali hazırda Tokyo’da eğitim gören 4 ÇOMÜ öğrencisi bulunmaktadır, bu öğrencilerden 1’i Yüksek Lisans ve 3’ü Doktora öğrencisi olup, burs ve eğitim masraflarının tamamı Tokyo University of Marine Science and Technology (TUMSAT) tarafından karşılanmaktadır. Ziyaret sırasında ÇOMÜ öğrencilerinin TUMSAT’ta yaptıkları çalışmalar yerinde incelenerek, danışman hocalarından araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler alındı.

TUMSAT Rektörü Prof.Dr. Toshio Takeuchi ile birlikte,

Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tadashi Tokai,

Deniz Kaynakları ve Çevre Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Yuji Tanaka,

Prof.Dr. Masashi Maita ve

Doç.Dr. Takayuki Katagari’nin de katıldıkları toplantıda, iki üniversite arasında imzalanmış olan İkili İşbirliği Anlaşması çerçevesinde bilimsel ve teknolojik işbirliğinin artarak devam ettirilmesi ve 2020 yılı itibarıyla Ortak Bilimsel Projeler ile güçlendirilmesi yönünde temennide bulunuldu.