Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Uluslararası “Future Fish Eurasia 2018” Fuarında

.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi, 18 – 20 Ekim 2018 tarihleri düzenlenen ve Avrupa’nın En Büyük Fuarlarından olan “Future Fish Eurasia” Uluslararası Su Ürünleri İhracat, İşleme, Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri fuarına Tanıtım Standı ile aktif katılım sağlamıştır.

Uluslararası bir ihtisas fuarı olarak Su Ürünleri sektörü profesyonellerini bir çatı altında toplayan “Future Fish Eurasia” fuarına, 24 farklı ülkeden toplam 156 firma katılmıştır. Su Ürünleri üretici ihracatçı firmaların, meslek odalarının ve üniversitelerin katılımıyla gerçekleşen 9. Uluslararası Su Ürünleri İhracat ve İşleme Akuakültür ve Balıkçılık Teknolojileri Fuarı’nda, ülkemizde üretilen ve yurtdışına ihraç edilen taze ve işlenmiş su ürünlerinin yanı sıra ileri teknolojilerle geliştirilmiş üretim sistemleri, offshore akuakültür ekipmanları, su ürünleri işleme ve ambalaj makineleri, soğutma sistemleri, aşı, ilaç ve dezenfektanlar gibi su ürünleri sektöründe kullanılan son teknoloji ürünlerin tanıtımları yapılmıştır.

Su ürünleri sektörünü bir çatı altında toplayan fuarda, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi de bir Tanıtım Standı ile yerini almıştır. Uluslararası firmaların ve uzmanların yoğun ilgi gösterdiği ÇOMÜ standında yerli ve yabancı çok sayıda konuk ağırlanmış ve Üniversitemizde yapılan uluslararası düzeyde bilimsel ve inovatif teknolojik araştırma faaliyetleri ile ilgili bilgi alış-verişi yapılmıştır. Standı ziyaret eden yerli ve yabancı katılımcılara, fakültemiz Su Ürünleri Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sezginer Tuncer, Yetiştiricilik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Deniz Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Yiğit, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç Dr. İlknur Ak ve Araştırma Görevlisi Tolga Şahin Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi faaliyetleri hakkında bilgiler aktarmışlardır.