Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Sedat Murat'ın katılımları ile Fakültemiz Canlı Kaynaklar Üretim Tesisinden 5000 adet Yavrru Çipura Balığı Denize Bırakıldı

.

Balık bırakma etkinliği saat 10:00'da Ç.O.M.Ü. Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesine ait  Dardanos Yerleşkesinde bulunan Canlı Kaynaklar Üretim Tesisinde gerçekleştirildi. Etkinliğe Rektör Prof. Dr. Sedat MURAT, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha ÖZDEN, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Murat YILDIRIM, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem KARADAĞ, İDA GIDA yetkilileri ile birlikte fakültemiz  akademik ve idari personeli katılmıştır. Etkinlik sırasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT ve katılımcılara  Prof. Dr. Murat YILDIRIM ve Prof. Dr. Umur ÖNAL  tarafınfdan doğaya salınan balıklar ve Su Ürünleri Sektörü hakkında bilgiler verildi. Daha sonra ise 5000 adet çipura balığı yavrusu denize bırakıldı. Bırakma işlemi sonrasında Rektör Sedat MURAT, Canlı Kaynaklar Üretim Tesisini de gezerek tasis ile ilgili bilgi aldı. Etkinlik sonrasında ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat emeği geçen herkese teşekkür ederek, denize bırakılan yavru balık sayının her yıl artarak devam etmesini diledi. Etkinlik sırasıda Fakültemiz ve Üniversitemize desteklerini esirgemeyen İDA GIDA sorumlularına da bir teşekkür belgesi verildi.