SU ÜRÜNLERİ MÜHENDİSLİĞİ LİSANS PROGRAMI

.

1992 yılında kurulan Fakültemiz, Çanakkale ili merkezinde Terzioğlu Kampüsünde yer almaktadır. Araştırma ve çalışma konularını Marmara Denizi aralığı ile Ege Denizi ve Karadeniz’i birbirine bağlayan Çanakkale Boğazı üzerinde yoğunlaştırmış olan kurum, alanındaki tek fakülte olarak bölgede ön plana çıkmaktadır.

MF-2 puan türü ile öğrenci alan lisans programı, deniz biyolojisi ve teknolojisi, limnoloji, akuakültür, balıkçılık ve işleme teknolojileri olmak üzere çeşitli alanlarda dersleri içerir.

Burs İmkânı; YÖK tarafından fakültemize ilk 3 sırada yerleşen öğrencilerimize 48 ay (4 yıl) boyunca 12 ay kesintisiz olarak 600 TL karşılıksız burs verilecektir.

Mezunlarımız;

Özel Sektörde; Su Ürünleri yetiştiricilik işletmeleri, Balık Yemi Fabrikaları, Şehir Akvaryumları, Su Ürünleri Gıda İşleme Fabrikaları, Özel Laboratuvarlar,

Devlet Bünyesinde ise; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı,  Belediyeler de çalışma imkânına sahip olurlar.

Yüksek Lisans ve doktora programlarımız;

• Su Ürünleri Temel Bilimler,
  • Su Ürünleri Yetiştiricilik,
  • Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi alanlarında ileri düzeyde çalışma imkânı sunar.

İşbirlikleri

Fakültemizin çeşitli su ürünleri yetiştiriciliği, su ürünleri gıda üretim işletmeleri ve bakanlıklar (Gıda, Tarım ve Hayvancılık, Çevre ve Şehircilik, Orman ve Su İşleri)ile ortaklaşa yürüttükleri araştırma projeleri bulunmaktadır.

Ayrıca, Yunanistan, Japonya, İngiltere, Macaristan ve Amerika Birleşik Devletleri gibi ülkelerle yapılan iş birliği anlaşmaları bulunmaktadır. Bu anlaşmalar çerçevesinde lisans ve lisansüstü seviyesinde öğrenim gören öğrencilerimiz balıkçılık bilimleri alanında bilgi birikimlerini arttırmaktadırlar.

Gelişmiş Eğitim Olanakları;

• Alanında uzman akademik kadro
  • Donanımlı laboratuvarları ile uygulamalı eğitim imkânı
  • Erasmus, Mevlana, Farabi gibi değişim programları ile uluslararası eğitim imkânları,