Staj Başvuru Formu ve İzlenecek Yollar

ÇOMÜ DENİZ BİLİMLERİ VE TEKNOLOJİSİ FAKÜLTESİ

ÖĞRENCİLERİN STAJ ÖNCESİ VE SONUNDA YAPMASI GEREKEN İŞLEMLER

1. Stajların  aşağıdaki belirtilen tarihler arasında yapılması zorunludur. Bu dönem tarihleri dışında yapılacak stajlar kabul edilmeyecektir.
  2. Stajların kesintisiz ve ara vermeden en geç 6 haftada tamamlanması zorunludur.
  3. Bir haftada en fazla 6 gün  8 saat üzerinden çalışma yapılabilecektir.
  4. Staj dönemleri;    I. DÖNEM  :  26 TEMMUZ – 03 EYLÜL 2021 (5gün çalışanlar)

26TEMMUZ – 28 AĞUSTOS2021 (6gün çalışanlar)

5. Firmadaki staja başlama tarihinden en geç 10 gün önce aşağıda belirtilen sigorta işlemleri için gerekli belgelerle şahsen Fakülte Sekreterliğine müracaat edilerek sigorta girişlerinin yaptırılması ve bu sigorta giriş belgelerinin firmaya ulaştırılması.

6. Staj bitiriliş tarihinden itibaren 3 gün içerisinde, stajın bitiriliş tarihinin mutlak surette yazılı olarak Fakülte Sekreterliğine iletilmesi.

7. Belirtilen tarihler dışında yapılan stajlarda, sigorta kanunu ve yönetmelikleri açısından Üniversitenin hiçbir yükümlülüğü bulunmamaktadır. Yükümlülük tamamen staj yapan öğrenciye aittir.

A-) “Staj Yeri Kabul Formu”nun alınarak firmaya ulaştırılması.(Form Web Sayfasından temin edilecek)

B-) Firma ve öğrenci tarafından doldurularak imzalanan “Staj Yeri Kabul Formu”nun staja başlamadan en geç 10 gün önce Fakülte Sekreterliğine teslim edilmesi.

Sigorta İşlemleri için gerekli belgeler:

• Öğrenci Staj Yeri Kabul Kayıt Formu,
  • Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • TC Kimlik numarası,
  • Provizyon Belgesi (e-devlet ya da SGK)
  • Vesikalık Fotoğraf

C-) Staj başvurunuz onaylandıktan sonra Fakültemiz web sayfasından “Staj Dosyasını” temin edip, nasıl doldurulması gerektiği konusunda bilgi alınması

D-) “Staj Belgesi”nin staj bitiminden sonra 3 gün içinde Fakülteye ulaştırılması

E-) Staj Dosyasını yeni Eğitim-Öğretim Yılının başlangıcından itibaren bir ay içerisinde Fakülte Staj Komisyonuna teslim edilmesi.

Staj Komisyon Üyeleri :

Prof. Dr. Uğur ALTINAĞAÇ,  Doç. Dr. Cahide Çiğdem YIĞIN,

Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÇELİK

Fakülte Sekreteri: Elvan BİRBEN

Fakülte İletişim ; ÇOMÜ-Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi

Terzioğlu Kampusü-ÇANAKKALE

Tel: 0286 218 00 18  Fax: 0286 218 05 43

Ekte yer alan dosyada staj başvuru formu yer almaktadır.

STAJ BAŞVURU.docx