Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Tarafından Düzenlenen Deniz Taşımacılığı Konferanslar Dizisinin İlki Gerçekleşti

Çevrimiçi etkinliğe ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver ÇELİK, Gestaş Genel Müdürü Mahir SEVİNÇ, Gestaş Yöneticileri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Sanayi ve üniversite işbirliği teması üzerine yapılan etkinlikte açılış konuşmasını yapan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver ÇELİK konuşmasında üniversite-özel sektör işbirliğinin denizcilik politikalarının uygulanabilirliği ve kontrol edilmesi, yetkin işgücü yetiştirilmesi ve sürdürülebilirliği açısından önemi üzerine bilgilendirmelerde bulundu.

Etkinliğe katılan ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat MURAT yaptığı konuşmada Çanakkale’nin deniz taşımacılığı açısından stratejik bir konumda bulunduğunu ve bu açıdan önemli olduğunu söyledi ve Gestaş ve Deniz Bilimleri Fakültesi arasında işbirliğinin geliştirilmesinin öneminden bahsetti.

Etkinliğin ilk gününün konuşmacısı olan Gestaş Genel Müdürü Mahir SEVİNÇ ise konuşmasında Gestaş’ın genel yapısı, faaliyetleri ve deniz taşımacılığı hakkında detaylı bilgiler verdi. Etkinlik sunum ve soruların cevaplanmasının ardından sona erdi.

Deniz Taşımacılığı Konferanslar Dizisi 6 farklı konuşmacı ile devam edecektir.