Amerika Birleşik Devletleri New Hampshire Üniversitesi’nde 3 Dalda Profesör (Fizik/Matematik, Makina Mühendisliği, Okyanus Mühendisliği) Emekli Bilim İnsanı Emeritus Prof.Dr. Barbaros Çelikkol ÇOMÜ’de Konferans Vermiştir

2011-2012 yılları arasında TÜBİTAK-ÇOMÜ Konuk Bilimadamı olarak Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültemizde görev yapmış olan;

Prof. Çelikkol’un, “Açık Deniz Akuakültür Teknolojilerinde” dünyada lider konumundaki ekibiyle birlikte tasarladığı yeni teknoloji sistemleri, günümüzde halen Avrupa’dan Asyaya, Norveç’ten Çin’e kadar dünyanın birçok yerinde açık denizlerde kullanılmaktadır.

Prof. Çelikkol'un çalışma alanları;

  1. Open Ocean Aquaculture Technology
  2. Oil Spill Containment and Removal Technology
  3. Environmental Modeling
  4. Ocean Renewable Energy

konularını kapsamaktadır.

Prof.Dr. Murat Yiğit, Prof.Dr. Sebahattin Ergün, Prof.Dr. Yeşim Büyükateş, Dr. Öğretim Üyesi Halit Kuşku ve Dr. Öğretim Üyesi Ümüt Yiğit koordinatörlüğünde ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem Ş. Çelik ile Deniz Teknolojileri MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Halit Kuşku başkanlığında ortaklaşa düzenlenen;

“INCO-2022 International Conference Series” kapsamındaki konferansta,

  • Okyanus Akuakültür sistemleri
  • Offshore Sistem tasarımı ve modelleme
  • Petrol Sızıntısını ve Temizleme Teknolojileri
  • Denizlerden Enerji Üretim Sistemleri vb.

konularda bilgi paylaşan Prof. Dr. Barbaros Çelikkol;

Türkiye’de Su Ürünleri Endüstrisinin Avrupa’da ve Dünyada önemli başarılar elde ettiğinin altını çizerken, Üniversitelerde eğitim reformu hakkında da bazı önerilerde bulunmuştur.

Özellikle sektörel ihtiyaçların belirlenerek Mühendislik formasyonunda düzenlemelerin yapılması gerektiğine işaret eden 80 yaşındaki Prof. Çelikkol, fakültelerde İngilizce öğretiminin önemine de vurgu yapmıştır.

Konferans sonrasında, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ekrem Ş. Çelik ile Deniz Teknolojileri MYO Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Halit Kuşku eğitim ve araştırma faaliyetleri hakkında bilgiler paylaşmış ve Offshore Akuakültür Teknolojileri ve gelecekteki önemi üzerinde bilgi alışverişi yapılmıştır.

Çok sayıda öğrenci ve akademisyenin katıldığı “INCON2022-1” etkinliği, geleceğe yönelik temenniler ve günün anısına plaket takdimiyle tamamlanmıştır.