ÇOMÜ, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nde “INCON-2022” Uluslararası Konferanslar Serisinin 4.cüsü Gerçekleştirildi

Endonezya, Ulusal Yer Bilimleri ve Denizcilik Araştırma Kurumu (BRIN), Uzman Araştırıcılarından Sayın Deddy YANIHARTO,

“ENDONEZYA'DA AKUAKÜLTÜR ARAŞTIRMALARI VE INOVASYON” konulu konferans verdi.

Fakültemiz öğretim üyelerinden Prof. Dr. Murat Yiğit, Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Prof. Dr. Yeşim Büyükateş, Doç.Dr. Sevdan Yılmaz ile Deniz Teknolojileri Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Dr.Öğr.Üyesi Halit Kuşku ve Dr.Öğr.Üyesi Ümüt Yiğit koordinatörlüğünde düzenlenen konferansa çok sayıda akademisyen ve öğrenciler de katıldı.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın G20 zirvesine katılmak üzere gittiği Bali’de, Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Joko Widodo ile görüştüğü 15 Kasım 2022 tarihinde gerçekleşen konferansta G20 zirvesinin temaları arasında yer alan “Gıda ve Enerji Güvenliği” alan içerisinde yer alan akuakütür ve inovasyon ile ilgili Endonezya’da gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi.