Fakültemiz ile Çanakkale Belediyesi Arasında Ortak Çalışma Başlatıldı

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ile Çanakkale Belediyesi arasında Çanakkale Belediyesi tarafından açılacak olan Karina Deniz Kültürü Merkezi iş birliği anlaşması kapsamında deniz sevgisini özellikle genç nesillere aktarmak, denizler ve denizel çevre ile ilgili bilgi birikimini arttırmak ve farkındalık yaratmak üzere Çanakkale Belediyesi tarafından kurulmakta olan Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde gerçekleştirilecek sosyal aktivitelerde ÇOMÜ, Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi (DBTF)’nin katkıda bulunacağı çok önemli ve faydalı bir iş sözleşmesi, 05.07.2021 tarihinde Çanakkale Belediyesi ile Fakültemiz arasında imzalandı.  İmza töreninde Çanakkale Belediyesi’nden Başkan Yardımcısı Sayın Özleyiş Çetin, Destek Hizmetleri Müdürü Sayın Meral Harput ve Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Sayın Canan Ergun ile Fakülte Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ekrem  Sanver Çelik, Dekan yardımcımız Sayın Doç. Dr. Cahide Çiğdem Yığın ve Su Ürünleri Bölümü Yetiştiricilik Bölümünden Prof. Dr. Umur Önal, Doç. Dr. Sevdan Yılmaz, Dr. Tolga Şahin ile Avlama ve İşleme Teknolojisi Anabilim Dalından Prof. Dr. Adnan Ayaz, Prof. Dr. Uğur Özekinci, Prof. Dr. Uğur Altınağaç ve Dr. Öğr. Üyesi Alkan Öztekin hazır bulundu. Sözleşme kapsamında, Fakültemiz akademisyenleri, Karina Deniz Kültürü Merkezi’nde kurulacak sergilerin hazırlanmasında ve gerçekleştirilecek eğitim-öğretim faaliyetlerinde katkıda bulunacaklardır. Ortak çalışmaların önümüzdeki yıllarda da daha da geliştirilerek, denizlerimizdeki biyoçeşitliliğin korunmasına yönelik uzun soluklu, verimli ve örnek bir model olmasını dileriz.