Fakültemiz Uluslararası Konferanslar Serisinin 3.sü "Microplastics in Farmed Fish" Başlığı ile Gerçekleşti

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ile İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı (MSRT) tarafından desteklenen uluslararası projenin Iran temsilcisi Şiraz Üniversitesinden Doç. Dr. Arya Vazirzadeh Fakültemizi ziyaret ederek,

INCON-2022, Uluslararası Konferans serisi kapsamında Deniz Bilimleri ve Teknoloji Fakültesi ile Deniz Teknolojileri MYO işbirliğinde gerçekleştiren,
"MICROPLASTICS IN FARMED FISH"
konulu konfetans vermiştir.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Yeşim Büyükateş ’in yaptığı ve Prof. Dr. Sebahattin Ergün, Prof.Dr. Murat Yiğit,  Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik, Doç. Dr. Sevdan Yılmaz, Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku ve Dr. Öğr. Üyesi Ümüt Yiğit koordinatörlüğünde gerçekleştirilen hibrit (yüz yüze ve online) konferansa Türkiye 'nin yanısıra, İtalya, Japonya, Filipinler gibi Avrasya ülkeleri ve Körfez ülkelerinden de çok sayıda bilim insanları ZOOM üzerinden Online katılım sağlamıştır. Konferans, projenin Türkiye yürütücüsü Prof.Dr. Sebahattin ERGÜN’ün proje hakkında bilgi vermesi ile başlamış ve ardından yetiştiriciliği yapılan balıklarda mikroplastik konusunda Doç. Dr. Vazirzadeh tarafından hazırlanan sunum ile konu hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir.

Konferans, genel değerlendirmelerin ardından Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ekrem Şanver Çelik’in plaket takdimi ile sona ermiştir.