Fakültemizinde Ortağı Olduğu Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Arasında Ortak Proje İş Birliği Protokolü İmzalandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında oluşturulan İş Birliği Protokol kapsamında; Üniversitemize ait ÇOMÜ-1 Araştırma Gemisinin, ülkemizin köklü tersanelerinden Beşiktaş Tersanesinde bakım ve tadilat süreci tamamlanmış bulunmaktadır.

MAVİ VATANIN derin sularında Araştırma faaliyetlerinin kaldığı yerden devam etmesi için, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ahmet AKIN'ı temsilen Rektörümüz Prof. Dr. R. Cüneyt ERENOĞLU’nu ziyaret eden, Sayın Mehmet HEZER başkanlığındaki Belediye Delegasyonuyla, 2024 Yılı c imzalanmıştır.

Güney Marmara Bölgesi “Hayalet Ağ Avcılığı” ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın onaylarıyla başlatılan “Yapay Resif Çalışmaları” olmak üzere, iki farklı proje anlaşmasına dair imza töreninin ardından;
Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanlığında yapılan değerlendirme toplantısında,
“Vira Bismillah” diyerek, ÇOMÜ-Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ortak proje çalışmalarına start verilmiştir.

Yeni dönem Deniz Araştırma faaliyetlerinin MAVİ VATANA hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz.