Kütüphane Oryantasyon Eğitimi

ÇOMÜ Su Ürünleri Endüstrisi Mühendisliği 1. sınıf lisans öğrencileri, 17 Ekim 2024 tarihinde ÇOMÜ Merkez Kütüphanesi’ne düzenlenen oryantasyon programına katıldılar. Bu program, üniversitemize yeni katılan öğrencilerin kütüphane hizmetlerinden etkin bir şekilde yararlanmasını sağlamak ve araştırma becerilerini geliştirmek amacıyla düzenlenmiştir. Oryantasyon kapsamında, öğrencilere kütüphanenin kaynaklarına erişim, elektronik ve basılı materyallerin kullanımı, araştırma teknikleri ve kütüphane hizmetleri hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu.

Program, kütüphane eğitmenleri Serap Zorlu Tunur ve Zuhal Çiftçibaşı’nın rehberliğinde gerçekleşti. Öğrenciler kütüphanenin fiziksel alanlarını gezerek, araştırmalarında kullanabilecekleri bölümleri tanıdılar. Ardından seminer salonunda, kütüphanenin sunduğu hem fiziksel hem de çevrimiçi kaynaklara nasıl erişilebileceği ve kullanım kuralları detaylı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, kütüphanenin veri tabanlarına erişim ve bu hizmetlerden nasıl faydalanabilecekleri konusunda bilgi verildi.

Bu oryantasyon, öğrencilerin kütüphane hizmetlerinden azami derecede faydalanmalarını ve akademik başarılarını desteklemeyi amaçlayan bir başlangıç noktası olarak büyük önem taşıyan eğitime öğrencilerimiz yoğun ilgi göstererek faydalandılar.