Somali’nin Türkiye Büyükelçiliği’nden Fakültemize Ziyaret

Somali Ankara Büyükelçisi Sayın Fathudin Ali Mohamed Başkanlığındaki heyet, fakültemizi ziyaret ederek, AR-GE tesisleri ve laboratuvarlarda incelemelerde bulunmuş ve Somalili gençlerin Balıkçılık ve Denizcilik alanlarında eğitim alabilmelerine ilişkin görüşmeler yapılmıştır.

Afrika'nın en doğu ucunda yer alan ve yaklaşık 3000 km’yi aşan kıyı şeridiyle, Yemen Denizi ve Hint Okyanusuna kıyısı bulunan Somali, Balıkçılık ve Denizciliğe dair büyük bir potansiyel barındırmaktadır. Somalili gençlerin bu alanlarda eğitim görebilmeleri için ÇOMÜ Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesinin eğitim-öğretim altyapısıyla destek vermeye hazır olduğuna tanıklık eden Sayın Büyükelçi, ziyadesiyle memnuniyetini belirtmiştir.

Fakültemizi ziyaretlerinden dolayı, Sayın Büyükelçiye teşekkür eder, Eğitim İş Birliğinin en kısa vakitte hayata geçirilmesini temenni ederiz.