SUYMERBİR 9. Su Ürünleri Yetiştiricilik Çalıştayı’na Fakültemizden Katılım Sağlandı

Su Ürünleri Yetiştiricileri Merkez Birliği (SUYMERBİR)  tarafından düzenlenen 9. Su Ürünleri Yetiştiricilik Çalıştayı 14 – 17 Şubat 2024 tarihinde Antalya Belek Turizm Merkezi’nde gerçekleştirildi. Çalıştaya, 11 ülkeden aralarında mühendisler, birlik başkanları, Tarım ve Orman müdürleri ve farklı üniversitelerden bilim insanlarının da bulunduğu 800 sektör paydaşı katıldı. Çalıştaya fakültemizden çağrılı konuşmacı olarak davet edilen öğretim üyemiz Doç. Dr. Sevdan YILMAZ “Su Ürünleri Yetiştiriciliğinde Probiyotik Bakterilerin Kullanımı ve Balık Sağlığı Üzerinde Etkileri” başlıklı konuda sunum yaptı. Başta Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Ebubekir GİZLİGİDER, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürü Sayın Dr. Mustafa Altuğ ATALAY, Genel Müdür Yardımcısı Sayın Mehmet Nuri YILMAZ, Yetiştiricilik Daire Başkanı Sayın Tanju ÖZDEMİRDEN,  Kaynak Yönetimi ve Balıkçılık Yapıları Daire Başkanı Sayın Doç Dr. Mahir KANYILMAZ, Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Merkez Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Faruk ÇOŞKUN ve Sayın İhsan BOZAN (Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili), SUYMERBİR üye birliklerin başkanları, sektör temsilcileri ve farklı üniversitelerden alanında önemli çalışmalara imza atmış bazı öğretim üyelerinin yer aldığı çalıştayda sektörün sorunları ve geleceğe dair yapılması gerekenler değerlendirildi.
Çalıştayın ayrıntılarına linklerden ulaşabilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=7nfWmkr2heM&t=16s
https://www.youtube.com/watch?v=JAVFh4NaI28