TÜBİTAK 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2024 Yılı 1. Döneminde Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi’nden 8 proje desteklenmeye hak kazanmıştır.
• Serhat Bayraklı yürütücülüğünde, Prof. Dr. Murat YİĞİT danışmanlığında “Marmara’da Avlanan Deniz Salyangozlarının Mukus Salgısının Kozmetik Kremlerde Kullanımı”
• Ramazan Zeybek yürütücülüğünde, Yusuf Kağan Çakmak araştırmacılığında, Prof. Dr. Zayde AYVAZ danışmanlığında “Tüketicilerin Omega-3 Bilinç Düzeyleri ve Balık Tüketim Alışkanlıklarının Sağlık Farkındalığı ile İlişkisi: Çanakkale Örneği”
• Ecem KABA yürütücülüğünde, Eren DEMİRDOĞAN ve Hatice Turcihan YILDIRIM araştırmacılığunda, Doç. Dr. İhsan ÇELİK danışmanlığında “Aksolotl (Ambystoma Mexicanum) Larvalarının Canlı Yemle Beslenme Protokolünün Geliştirilmesi”
• Merve KARAHAN yürütücülüğünde, Doç. Dr. Serpil SAĞIR ODABAŞI danışmanlığında “Tuzla Çayı’nın (Çanakkale-Türkiye) Ekolojik Kalitesinin Bazı Bentik Makroomurgasız İndeksleri ile Belirlenmesi
• Rabia Samancı yürütücülüğünde, Doç. Dr. İbrahim Ender Künili danışmanlığında “Kahverengi Alg (Sargassum sp.)’den Aljinat Eldesi ve Yenilebilir Film Olarak Kullanımının Araştırılması”
• Begüm YEŞMİL yürütücülüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Seçil ACAR danışmanlığında “Çanakkale Boğazı’ndaki Zostera Marina Çayırlarının Ekolojik Kalitesinin Makrobentik Organizma Çeşitliliği ile Değerlendirilmesi; Dardanos Kıyısı Örneği”
• Hüseyin KOÇLU yürütücülüğünde, Arş. Gör. Dr. Dilek KAHRAMAN YILMAZ danışmanlığında “Kefal Balığı (Mugil Cephalus) Etinden Pancar Tozu Katkılı Sosis Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi”
• Özge ÇİÇEK yürütücülüğünde, Arş. Gör. Dr. Dilek KAHRAMAN YILMAZ danışmanlığında “Zeytin Yaprağı (Olea Europaea L.) Ekstraktı Katkılı Kaplamanın Soğuk Muhafaza Koşullarında (4 ±1 °C) Levrek (Dicentrarchus labrax) Filetolarının Duyusal ve Mikrobiyal Kalitesine Etkisi” başlıklı projeleri desteklenmeye hak kazanmıştır.
Öğrencilerimize ve danışmanlarını tebrik eder, çalışmalarında başarılar dileriz.