Türkiye – Filipinler Ortak Akademik ve Bilim Günleri Gerçekleştirildi

Türkiye ve Filipinler arasında Diplomatik ilişkilerin 75.yılında iki ülkeden çok sayıda Bilim İnsanının katılımıyla, “Türkiye – Filipinler Ortak Akademik ve Bilim Günleri” kapsamında Konferans ve Çalıştay etkinlikleri Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde gerçekleşti.
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen etkinliklere, Filipinler’den gelen 8 üniversite Rektörü, Rektör yardımcıları, akademisyen ve öğrencilerden oluşan 20 kişilik Filipin Delegasyonunun yanısıra, GMKA, Port of Çanakkale Limanı gibi kurum ve kuruluşlar da katılım sağlamıştır.
Açılış Konuşmalarında Rektör Prof.Dr. R. Cüneyt Erenoğlu’nun ardından konuşma yapan Mindanao State University-Marawi Rektörü Atty. Basari D. Mapupuno, iki ülke dostluğunun bilimsel ve kültürel etkinliklerle geliştirilmesinin küresel barış ve istikrara olan öneminden bahsederken, Filipinler heyeti adına konuşma yapan Mindanao State Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Elnor Roa ise, ortak bilimsel proje faaliyetlerinin öneminden bahsederken, 8 Filipin üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında “Çift Diploma Programının” uygulamaya girmesini arzu ettiklerini belirtmiştir.
Balıkesir GMKA Genel Sekreteri Onur Adıyaman ve Port of Çanakkale Limanı Genel Müdürü Berkan Özkan’ın da birer sunum yaptıkları Çalıştaya Filipin delegasyonuyla birlikte üniversitemiz akademisyen ve öğrencileri de büyük ilgi göstermiştir.