Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile Sekiz Filipin Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

Pasifik Okyanusunun batı yakasındaki 7641 adasıyla Su Ürünleri alanında önemli bir konuma sahip olan ve Asya-Pasifik Bölgesi’nde yüksek ekonomik gelişimi ve büyüme hızıyla dikkatleri çeken Filipinler’in 8 Üniversitesi ile Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi arasında İkili İş Birliği Anlaşmaları imzalanmıştır. Bu bağlamda, Su Ürünleri ve Deniz Bilimleri, Ziraat ve Ormancılık, TIP ve Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Mühendislik alanlarında bilimsel projeler geliştirerek öğrenci ve akademisyen değişiminin gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir. Stratejik ortaklık ve iş birliği ile iki ülkenin kültürel alanlarda da ilişkilerinin istikrarlı bir şekilde geliştirilebileceği öngörülmektedir.