Su Ürünleri Mühendisliği Bölümü

Bölüm Başkanı: Uğur ÖZEKİNCİ

Su Ürünleri Mühendisliği Bölümünde lisans düzeyde eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmektedir. Su Ürünleri Mühendisliği, suyun temel yapısı ilgilenen, su ürünleri türlerinin yetiştiriciliği, avcılığı, işlenmesi ve pazarlanması için teknik ve bilimsel bilgi sağlayan bir mühendislik disiplinidir. Bu bölümde öğrencilere, su kalitesi ve çevreye olan etkileri, su ürünlerinin biyolojisi, yetiştiriciliği, işleme teknikleri, avlama teknikleri, su ürünleri hastalıkları, pazarlanması, ekonomisi yönetimi gibi konularda eğitim verilmektedir. Bu kapsamda, bölümümüzde BAP, TÜBİTAK, KAMU, AB COST tarafından desteklenen projeler yürütülmekte ve elde edilen sonuçların toplum ile paylaşılmasına önem verilmektedir. 8 yarıyıl (4 yıl) süren eğitim öğretimden sonra öğrencilerimiz "Su Ürünleri Mühendisi" unvanı ile mezun olmaktadır.

Mezunlarımız;

Özel Sektörde; Su Ürünleri Mühendisliği mezunları, su ürünleri çiftlikleri, şehir akvaryumları, balık çiftlikleri, balık yemi fabrikaları, su ürünleri işleme fabrikaları, su ürünleri ihracat firmaları, su ürünleri pazarlama şirketleri ve özel Laboratuvarlar gibi farklı sektörlerde,

Devlet Bünyesinde ise; Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Üniversiteler, Su Ürünleri Araştırma Enstitüleri, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü ve  Belediyeler de çalışma imkânına sahip olurlar.

Bölüm Öğretim Elemanları İçin Tıklayınız.